Een sessie in het Dublab is een totaalervaring: via je stem word je je bewust van je hele lichaam, je houding, je emoties. Je neemt jezelf mee in je personage en leert daardoor niet alleen iets bij over dubben, maar ook over jezelf. Je merkt hoe kleine veranderingen een wereld van verschil maken. Dat alles in een sfeer van respect en vertrouwen. En daarnaast is het gewoon ongelooflijk plezant om te doen en om te mogen samenwerken met zo’n ervaren en enthousiasmerende coach als Frank! Na een Dublabsessie voel je je ontspannen en toch zit je vol energie. 

Van harte aanbevolen!

-Gitta

 

Het Dublab is een echte aanrader:
Frank maakte van onze sessie een ware masterclass dubbing.
We gingen dieper in op het observeren, projecteren, je lichaam meenemen. We kwamen tot de ontdekking dat alles start van bij jezelf. Je moet altijd een stuk van jezelf in je personage steken. Alles wat we gedaan hebben in dat 1,5 uur heb ik direct kunnen omzetten in de praktijk. Niet alleen in het Dublab, maar ook tijdens “het echte werk”. Een week later had ik een stemopdracht en kon ik de tools die Frank me had aangereikt toepassen. Dit was een ware ontdekking én verrijking. Ik zou zeggen: professioneel bezig als stemacteur of wil je gewoon ontdekken wat dubbing allemaal is, één adres. Het Dublab! Merci Frank.

-Ian

De dublabsessie bij Frank was een enorm leuke ervaring!
Een warm ontvangst, leuke gesprekken en een professionele begeleiding zijn slechts enkele dingen die je mag verwachten bij het boeken van een Dublabsessie. 
Als zangcoach was het heel fijn om te zien hoe bepaalde technieken overeen kwamen en andere weer een iets andere kijk nodig hadden. 
Ik heb enorm veel bijgeleerd en kom zeker nog eens terug!

-Andy

Today I stepped out of my comfort zone big time and took my first steps learning a new skill: dubbing movies. I LOVED IT Thank you Frank Hoelen for being the perfect director giving me confidence, love and your incredible experience.

-Jerko

Het was meteen duidelijk toen ik binnen kwam: Frank is een warme begeleider en ervaren rot in het vak. Hij voelde precies aan wat ik nodig had om net dát stapje verder te gaan. Dubben is veel meer dan gewoon een paar zinnetjes vertellen. Het gaat over aanvoelen, observeren en projecteren met je hele lichaam. In je opnemen wat er op beeld gebeurt en dat naar je stem vertalen. Frank leert je dat stemmenwerk niet enkel technisch is, maar vooral gaat over gevoel en emotie, over ritme en balans. Ik kon me helemaal overgeven aan wat er gebeurde in de studio, want Frank begeleidt je in volle vertrouwen. Het gevoel van een uur in een studio te staan (al wil je niet persé iets met je stem gaan doen) is iets wat ik iedereen kan aanraden. Je voelt hoe het is om je stem optimaal in te zetten en hoe je overkomt als je je stem (anders) gebruikt. Bovendien is het ook gewoon ontzettend leuk en ontspannend. Een uur maar met één ding bezig zijn, zonder enige connectie met de buitenwereld… Heerlijk. Geniet ervan! 

-Tom

Frank Hoelen, de meest gedreven persoon die ik ooit heb mogen ontmoeten. Zijn onstuitbaar enthousiasme en zijn aparte kijk op de wereld maken dat hij me doet denken aan een soort engel, die hier toevallig op aarde is terecht gekomen. Maar dat terzijde.
Qua dubbingbegeleiding is Frank de persoon die je steeds naar dat beetje beter drijft. Hij blijft je aansporen om in dat vervloekte scherm te kruipen, energie te blijven geven en uit je comfortzone te komen, waardoor je vaak terug naar af geblazen wordt (soms pijnlijk), maar daardoor precies  je eigen grenzen soms overschrijdt. (heerlijk).
Een warm mens, een oprecht gesprekspartner, een veilige haven, een geweldige dubbingscoach. Love him.

-Jos Dom

 

“Ik had nog nooit iets gedaan met dubbing en de workshop opende voor mij een compleet nieuwe wereld. Wat een unieke ervaring met een fantastisch en vooral bijzondere ‘leraar’. Je leert zoveel. Niet alleen over dubbing maar ook over jezelf.”

-Maritsa

Er is niets leerrijker dan uit je comfortzone stappen. En Frank helpt je daarbij. Hij laat je dingen van een andere kant zien en voelen. Frank duwt je voorbij je grenzen zodat er - hopelijk - een nieuwe wereld opengaat. Hij doet dat steeds met ontzettend veel respect, warmte en zonder oordeel.
Ik woon in het buitenland en het is dus niet zo makkelijk om “even” bij hem langs te gaan. Onze coachingsessies verlopen via Skype en dat werkt prima! Al wil ik zeker ook een keer zijn dublab in Westerlo ervaren.
-Serge De Marre - Voice Talent - Vlaams en Global English   www.sergedemarre.com